Nis

Projede çalışan Türk,Arnavut veRomanyalı öğrencilerimizin yaptığı yöresel yemeklerden oluşan kitabımızı incelemeden geçmeyelim.

Nis

Mrt

Kavanoz kapakları ile oyun tasarladık ve oynadık.Kendi oyuncağımızı atık maddeleri kullanarak yaptık. Çok eğlendik.

Mrt

3//B sınıfı olarak geri dönüşümü yaparak yaşayarak öğrendik ve küçülmüş kıyafetlerimizden çanta yaptık.

Mrt

3/A sınıfı Tema gönüllüsü olarak Orman Haftasi'nda yaptigi farkındalık çalışmalarını sergiledi.

Mrt

OKULUMUZ 4/A SINIFI ÖĞRENCİLERİ TOPLANTI SALONUMUZDA SİNEMA KEYFİ YAŞADILAR.

Mrt

REHBERLİK SERVİSİ OLARAK OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN "HAYIR" DİYEBİLMELERİNİ DESTEKLEMEK VE VÜCUTLARINI TANIYARAK ONU KORUMAYI ÖĞRENMELERİNİ SAĞLAMAK İÇİN 1. VE 2. SINIFLARDA "İYİ DOKUNMA VE KÖTÜ DOKUNMA" İSİMLİ REHBERLİK ETKİNLİĞİ YAPILMIŞTIR.

Mrt

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin onur ve direniş destanıdır. 18 Mart 1915'te başlayan ve 18 Mart 1916'da kazanılan bu zafer, Türk topraklarını işgal etmek isteyen düşmana karşı verilen eşsiz bir mücadeleyi simgeler. Binlerce şehidin verdiği fedakarlıkla yazılan bu destan, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusunun en önemli göstergesidir. Okulumuzda öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin hazırladığı zaferimizin önemine ve şehitlerimizin anısına yönelik anma programı düzenlendi.Okulumuzda yapılan 18 Mart konulu resim yarışmasında ödül alan öğrencilerimizin ödülleri okul Müdürümüz Rasim ÖZTÜRK tarafından verildi.

Mrt

4/A sınıfı olarak bilim haftasını deneyler yaparak kutladık...

Mrt

GUP ,Geliştir-Uygula ve Paylaş projesi kapsamında Ege İlkokulu olarak çalışmalarımızın ana amacı, Geliştir-Uygula-Paylaş ilkesi ve Okul Gelişim Modeli (OGM) çerçevesinde, okulumuzun gelişim alanları üzerinde belirlediğimiz temalar kapsamında akademisyen desteği ile araştırma ve geliştirme çalışması yaparak bu çalışmalardaki sürecin ve çıktıların akademik/bilimsel bir platformda paylaşılması ve yaygınlaştırılmasıdır. Bu kapsamda 3-f sınıfı Öğretmeni Gülşah Derin öğretmenimizin sınıfıyla birlikte atık malzemelerden hazırlamış olduğu sergi İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Arge şube müdürü Sayın Selim COŞKUN,ve Arge araştırma ekibinden Feride GÖREGEL ve Mamak İlçe  Milli eğitim Müdürlüğünden  Arge  bölümü temsilcisi Güler TANRIVERDİ'NİN katılımıyla açılmıştır. Katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu, Milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşının kabul edildiği tarih olan 12 Mart günü; 04.05.2007 tarih ve 5649 sayılı Kanunla " İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy' u Anma Günü" olarak kabul edilmiştir. Türk devletinin bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşı "Vatan Şairi" ve "Millî Şair" olarak anılan Mehmet Akif Ersoy tarafından 1921 yılında yazıldı ve bestesi ise Osman Zeki Üngör ve Edgar Manas'a aittir. Toplamda 10 kıtadan oluşan İstiklal Marşı yarışma sonucu ortaya çıkmıştır. Sevgi ve saygıyla anıyoruz. Yüce milletimize allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. İstiklal Marşı yarışmasında okulumuzda 3 öğrencimiz finale kalmıştır. marşımızı okuduktan sonra ödülleri Müdür yardımcısı Ebru Zencir tarafından verilmiştir.

Mrt

YÜREKLERİNDEKİ SEVGİ VE ŞEFKATİ KARŞILIKSIZ VEREN,YETİŞTİREN,EĞİTEN,ÜRETEN ÖZVERİ VE SABRIN SEMBOLÜ TÜM KADINLARIN -VELİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN.

EGE İLKOKULU AİLESİ OLARAK OKUL İDAREMİZ TARAFINDAN GÜZEL SÜRPRİZLERLE   ÖĞRETMENLERİMİZİN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADIK.

Mrt

ZORBALIK KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK VE ÖĞRENCİLERİN DURUMLA İLGİLİ DİKKATLERİNİ ÇEKMEK ADINA BU AYKİ KONUMUZ OLAN  ZORBALIK PANOMUZ HAZIRLANDI.